ХИПЕРПОЕМА

Објављено: 
07.12.2021

Обавештавамо чланове Савеза да је успостављена сарадња са Универзитетом Санкт Петерсбург, Русија у циљу колективног учешћа у међународном пројекту ХИПЕРПОЕМА.

Циљ пројекта је да се представе аутори и ојачају међународни односи аутора из разних земаља, као и да се постави светски рекорд, а касније и објави енциклопедија поезије.

Тема за све поднесене катрене би требала бити међународна сарадња или међународно пријатељство. Аутор има право на четири стиха! Катрени који садрже позив на насиље, вређање свих друштвених група или позива на корупцију и дискриминацију неће бити укључени у пројекат! Комисија независних експерата ће пратити напредак пројекта, као и индивидуалност попуњавамо упитник. Сви упитници морају бити јединствени и попуњавају појединачно аутори, које прикупљају регионални амбасадори под надзором независне комисије. Након прикупљања свих рукописа аутора, комплетан рад ће бити номинован за Гинисову књигу рекорда.

Чланови Савеза који имају АКТИВАН статус и који, према пропозицајама организатора имају бар једно званично објављено дело могу да учествују тако што ће попунити упитник и послати на адресу координатора за сарадњу Марије Јотић, а катрен електронски, на њен мејл. Чланови организовани у Огранке Савеза то могу да одраде колективно преко Огранка. Учешће у пројекту је бесплатно!

Упитник садржи четри податка: Име учесника; Земља учесника; Језик поднесеног рада и Датум потписивања упитника.

Ваша обавеза је да доставите катрен (само 4 стиха) и да потпишете формулар да сте сагласни да се ваш катрен тј; део ваше песме касније може публикиковати у једну велику светску антологију и енциклопедију савремених писаца која ће бити номинава и за Гинисову књигу рекорда савремених писаца.

Сви учесници треба да добију сертификат издавача (у најбољем случају од Гиниса).

Издавач ће бити канадска компанија Ukiioto. (http://www.xn--ukiioto-gjg.com/). До сада се пријавило више од 600 аутора из 50 земаља, а једино СКОР у Србији (и региону) има лидерски статус да организовано учествује без ограничења у броју аутора!

Рок за достављање радова и упитника је 31.12.2021.године.

Чланови који нису организовани кроз Огранке, катрене могу слати електронски, као и скиниран, односно фотографисан упутник који касније мора да се писано достави регионалном амбасадору Марији Јотић.

Главни координатор пројекта Александар Кабишев, Универзитет Санкт Петерсбург, Русија.

Регионални амбасадор пројекта за Србију: Марија Јотић, Булевар Немањића 38/14, Ниш, 0643562940, marijamil8@gmail.com