Унија писаца Русије Санкт Петербург - промоција зборника

Објављено: 
04.08.2022

      03.08.2022. гoдине у Цeнтру зa сaврeмeну умeтнoст Сaнкт Пeтeрбургa oдржaнa je прoмoциja збoрникa  „Причам ти причу о кући насред друма“ у издању СКОР-а, у коме су заступљени радови двадесет и једаног песника из Уније писаца Русије. Промоцију је водио Александер Кабишев Константинович, оснивач интернационалног пројекта за културу DEMO GOG и главни и одговорни уредник часописа HUMANITY, који се том приликом захвалио на учешћу песника Уније у зборнику и истакао важност сарадње ова два удружења.

 

     На промоцији су прочитане поздравне речи од стране председника СКОР-а Милоша Иветића и председнице нишког огранка Марије Јотић, која је и заслужна за остваривање ове сарадње. Свим учесницима скупа уручене су сертификате о учешћу, а само вече оставило је пуно позитивних емоција и поставило чврсте темеље за даље пријатељство и сарадњу СКОР-а и УПР-а.

 

     Након промоције, стигле су и захвалнице писаца заступљених у зборнику. Наталиа  Пекарзха је написала:  „У рукама ми је дар – збирка поезије испуњена вашом љубављу и светлом“. Такође, захвалила се и господину Ростиславу Марковићу на прецизном, брижљивом и предивном преводу њене поезије.

 

     Иако су изразили жаљење због  немогућности присуства чанова СКОР-а овом догађају,  радује их наставак сарадње на ХИПЕРПОЕМИ - збирци поезије у којој су заступљени песници широм света, и у којој је до сада затупљено 150 чланова СКОР-а. Такође, најављен је нови пројекат ова два удружења, а то је двојезични зборник песама на тему пријатељства.

 

Фотографије са промоције можете погледати путем ЛИНКА.

Обратити пажњу на последње две фотографије. Распоред седења учесника и боја њихове одеће формирале су заставе земаља ова два удружења.