СКОР – огранак Ниш

Објављено: 
06.07.2021

     Представљамо вам један од огранака СКОР-а – НИШ. На челу са председницом Маријом Јотић овај огранак је активно започео ову годину. Навешћемо само нека догађања, а у прилогу можете погледати и фотографије са њих. Оно што је изузетно афирмативно је да активности СКОР-а у Нишу редовно прате локални медији, и то пре свега ТВ Белами и нишке Народне новине, и о томе извештавају грађане Ниша и околине.

01.07. - Прoмoциja збoрникa "Лучoнoшa микрoкoзмa" Нишкoг oгрaнкa oдржaнa у прoстoриjaмa Oмлaдинскoг Сaвeтa у Нишу, приликом које је збoрник уручен  и дирeктoру Oмлaдинскoг Сaвeтa Зoрaну Пaвлoвићу, у знaк зaхвaлнoсти зa дoбру сaрaдњу.

18.06-20.06. - Учествовање на Међународној уметничкој колонији „Панонски бисери“

15.05. – Радост песничког окупљања – под заставом СКОР-а. У неколико кругова, песници огранка у Нишу одржали су песничко дружење. Као гост, представила се и песникиња и председница У.П. „Чегар“ Бубa Врaнић, а кантаутор Милорад Цветковић је све изненадио интерпретацијама стихова чланова СКОРА-а  преточених у музику.

21-годишњицу оснивања и рођендана Савеза књижевника у отаџбини и расејању нишки огранак СКОР-а обележио је дружењем уз казивање поезије у просторијама "Омладинског Савета" Ниша, на коме су додељена признања која је Скупштина СКОР-а из Новог Сада доделила. Члановима Савеза подељен је билтен "Трагови душе", а представљене су и две нове књиге чланова нишког огранка:

- "Мелопезија" Милорада Цветковића

-"Дечија права и школа као споменар незаборава" Марије Јотић.

Желимо огранку Ниш успех у даљем раду, и још више активности, у мери којој ће дозволити ова пандемија која не јењава.

Заинтересовани за учлањење у нишки огранак могу контактирати Марију Јотић, председницу огранка.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100000902327034