СКОР – огранак ВРАЊЕ

Објављено: 
11.07.2021

     Ове недеље представљамо вам огранак СКОР-а из Врања. Огранак води председница Ана Митић Стошић, којој је ове године, заједно са Милетом Костић Дубницом, додељена Повеља за допринос у раду, популаризацији и подизању угледа СКОР-а. Иако су активности овог огранка, као и код свих огранака, смањене у протеклом периоду због актуелне пандемије, чланови су итекако били активни. То доказују издања ,,Загубено јагње“ Србе Ђорђевића, ,,Тајна окачене софре“ Милета Костића Дубнице, ,,Истрвче“ Србе Ђорђевића, ,,Моја звезда“ Душке Стојковић, ,,Трептај“ Велибора Јовића и ,,Петлова поема“ Мите Ристића. Последње две књиге промовисане су и путем званичне интернет презентацијији СКОРА-а, на страници Књиге. Све књиге, поред званичних промоција, промовисане су и у оквиру редовних састанака овог огранка, а ове године су и сва издања чланова изложена на Салону књига у Врању, где су продавана у хуманитарне сврхе.

     Значајна је сарадња са локалним медијими који у великој мери прате рад како овог огранка тако и рад читавог Савеза у целини. То су ТВ Врањска Плус, ТВ Инфо Пулс, ТВ Врање и ТВ Фокус у којима су гостовали многобројни чланови Савеза, и чије промоције су ове телевизије активно отпратиле. Путем њих промовисана је и Међународна уметничка колонија „Панонски бисери“ у организацији СКОР-а, која се ове године одржавала по петнаести пут.

     Огранак у Врању своје културно-уметничке активности остварује у сарадњи са многобројним институцијама и појединцима, као што су Галерији Народног музеја, Музеј кућа Боре Станковића, Савез слепих и слабовидих, Удружењем пензионера града Врања.

 

     Пожелимо им и даље успешан рад на промовисању културе и лепоте писане речи.

 

Сви заинтересовани да се придруже овом огранку могу се пријавити предеседници Ани Митић Стошић, путем ФБ странице:

https://www.facebook.com/analeptir