Свeтски дaн пoeзиje – oгрaнaк Ниш

Објављено: 
25.03.2024

Дана 21. 03. 2024. Године, у просторијама „Ниш мој град“, одржано је велико књижевно вече у част „Светског дана поезије“ у организацији Савеза књижевника у отаџбини и расејању – огранaк Ниш и Клуба пензионера из Ниша.

     Том приликом промовисан је билтена Савеза број 13. „Трагови душе“ и подељене су Почасне Дипломе, пристигле из Нижњи  Новогорода из Русије, члановима нишког огранка СКОР као потврда њихове акредитације у области књижевности у Русији. Свечану диплому за допринос уметности и култури Русије добио је СКОР као организација, и нишки огранак.

     Изненађење вечери био је пехар, награда од стране Савеза  коју је нишки огранак добио други пут заредом као најбољи огранак .

Уважени гости ове књижевне вечери били су: Драгослав Ћирковић, одборник у Скупштини града Ниша, бивши председник Општине Медијана – Ниш у Нишу,

Слађана Милетић, народна посланица у Народној Скупштини Републике Србије,

Миодраг Станковић, одборник у Скупштини града Ниша и Ансамбл грчке музике „Агапе“ из Лесковца,

     Вече је било испуњено стиховима које су говорили песници нишког огранка СКОР-а уз пратњу грчких песама и игара. Интересовање нишлија за књижевну реч било је велико, тако да просторије „Ниш мој град“  нису могле примити све заинтересоване грађане.

    

     У овом песничком сусрету с дивном нишком публиком поводом Светског дана поезије, учествовали су следећи песници нишког огранка СКОР.

1. Марија Јотић

2. Тања Трашевић

3.Милорад Мића Цветковић

4. Биљана Станојевић

5.Светлана Илић

6. Драгана Деспотовић

7. Весна Пешић

8. Љиљана Митровић

9. Станија Пљеваљчић

10. Милосав Петровић

11. Драган Димитријевић, песник и члан клуба пензионера