Промоција Сазвежђа 19 – КЦ Новог Сада

Објављено: 
06.11.2019

Нови Сад је 27.10.2019. године још једном оправдао назив Европске престонице културе. У просторијама Културног центра Новог Сада организована је промоцију зборника радова чланова СКОР-а "Сазвежђа 19". Промоција је обогаћена присуством чланова огранака Савеза из Смедеревске  Паланке и Суботице, и музичким нумерама у извођењу Саше Милосављевић на бас кларинету и Зоран Керкеза на гитари.

Савез је показао и доказао да све више расте, како квантитативно тако и квалитативно.

Послушајте како је то изгледало оком и душом наше нове, свестране и надасве талентоване  чланице Биљане Вукајловић Ристић.

САЗВЕЖЂЕ

Свако  за себе жели бити једна звезда. Мала или велика није важно, важно је бити звезда. Тајна звезда нечија, звезда  сна, звздица у сјају ока  драге особе, звезда обична, невидљива, а када се боље загледа неко у њу да види и осети њен сјај. Има таквих звезда. Има у једном дивном сазвежђу. На први поглед непознатом и невидљивом а онда када се полако открије завеса укаже се сазвежђе  богато звездама. Не обичним, већ специјалним, малим, великим, сетним, тужним, заљубљеним, распеваним, шаљивим, ведрим, дивним, предивним...

Бог ми одреди пут ка једном сазвежђу у које упадох из њему знаних разлога и поведе  на пут ка сјају орбите. А све до мене звезда до звезде: Данијела, Милош, Мишо, Љиља, Мирко, Мирослав, Мира, Меланија, Милан, Слободан...до мене звезде  и то праве, оне словослагачице слова, речи, душе, срца, тајни, чаролије...

Па ми смо у сазвежђу књижевника, у Беоограду, Новом Саду, у целој Србији, има нас и у Аустралиј, Канади, Новом Зеланду, Холандији, Русији... Ми смо у свом Сазвежђу а Сазвежђе свугде.

И ту смо у слову, у ноти, у песми, у причама, у звездама, на путањама, на орбитама, у етеру, у ветру, у Сазвежђу ...

Не интересује ме број ни положај Сазвежђа. Оно је на правом месту у галаксији пера са бројем за сва времена.

СКОР. 

На многаја љета.

Биљана Вукајловић Ристић

 

Фотографија са промоције можете погледат ОВДЕ