Панонски бисери 2023

Објављено: 
14.06.2023

У периоду 02.06. - 04.06.2023. одржана је седамнаеста по реду манифестација „Панонски бисери“ у организацији СКОР-а а уз подршку Града Новог Сада.

 

Као и сваке године, први дан је био резервисан за ауторска представљања чланова Савеза. У Културној станици „Барка“ посетиоцима су се представили:

Шпејтим Сојева Соле

Љубомир Ст. Манасијевић

Дивна Бијелић

Олга Аранђеловић

Мирослав Мишо Бакрач.

 

03.06.2023. у Културном центру града Новог Сада одржана  је промоција зборника „Завет у златној барци“. У њему су се нашли одабрани радови аутора који су се пријавили на истоимени конкурс. Од ове године комисија за одабир је имала још једну улогу, а то је да додели награде најбољима.

Тако су по одлуци комисије награде заслушили:

 

Прва награда

Ружа Стојаковић, Бачки Јарак

 

Друга награда

Стојан Томић, Панчево

Ђорђе Секулић, Бачки Јарак

 

Трећа награда

Славица Цекић, Лесковац

Драгана Младенов, Нови Сад

Милан Ћировић, Београд

 

Зборник је уприличен у часта наша два великана Косте Трифковића и Јована Дучића.

 

Трећи дан, у оквиру црквиште манастира „Савинац“-Стари Лединци,  учесници Колоније су говорили своје стихове, након чега се манифестација наставила у етно домаћинству „Савић“. Дуги низ година уназад љубазни домаћини уступају простор за одржавање Међународне колоније „Панонски бисери“ и учеснике обрадују домаћим производима за освежење и окрепљење. У тако пријатној атмосфери одржане су још три промоције чланова Савеза из Ниша, и то:

Светлане Илић

Милосава Петровића

Живкице Поповић

Mузичкa интeрмeцa упoтпуњaвaли су Дрaгaн Вучкoвић-гитaрa, Joвгeн Нaђ-гитaрa, вoкaлнa групa "Бoжури", сoлисти Душица Гуатама и Mирoслaв Клaшњa

Још једна успешна Колонија је за нама. Фотографије са манифестације можете погледати путем ЛИНКА.