Панонски бисери 2020

Објављено: 
19.10.2020

Савез књижевника у отаџбини и расејању  /С К О Р/ у периоду од 30.10.2020. до 01.11.2020. организује уметничку колонију „Панонски бисери 2020“. У оквиру три дана спремљен је богат и разнолик програм на три локације. Од промоција ауторских дела чланова СКОР-а, преко представљања овогодишњег зборника „Светосавски епистолар“, до културно-забавног програма и посетама манастиру „Савинац“ и етно домаћинству  „Савић“. Завршетак манифестације предвиђен је уз забавни програм у подруму „Мињевић“.

Као специјални гости најављени су Далибор Рожић испред Града Новог Сада, јер је и ове године Градска управа за културу препознала ову манифестацију као значајно културно наслеђе, и Перо Зубац познати књижевник и почасни члан СКОР-а.

Због препорука Владе Србије, ове године број учесника ће бити ограничен, и то: петак - 30; субота - 40 и недеља – 30 учесника. Из тог разлога, молимо све заинтересоване да се поруком у инбокс, путем СМС-а, или позивом на тел 060 555 7313 изјасне о терминима који би им одговарали, од којих ће бити одабран један и о чему ће  бити обавештени. Предност код одабира термина ће имати аутори Зборника који долазе из удаљенијих места, и за које постоји и могућност обезбеђења смештаја, о чему би требало такође да се изјасне.

Детаљан распоред догађања можете погледати на приложеном плакату.

 

Будимo одговорни.

ДОБРОДОШЛИ!