Огранак СКОР-а у Врању обележио Дан Савеза

Објављено: 
20.04.2022

Преузето са "Врањска плус"

Савез књижевника у отаџбини и расејању, огранак у Врању организовао је обележавање Дана Савеза у малој сали Позоришта „Бора Станковић“ у Врању.

Ово је била прилика да се доделе годишње награде. Огранак СКОР-а у Врању је први пут, после 22 године постојања Савеза, проглашен за најуспешнији у протеклом периоду од годину дана и добио је пехар за изузетан допринос у раду Савеза за најбоље остварене резултате у току претходног периода од годину дана. Председница Огранка СКОР-а у Врању Ана Митић Стошић, добила је златну медаљу „Вера Александрић“. Оснивачица СКОР-а била је управо Вера Александрић.

-Књижевна продукција је била заиста плодоносна. Наши чланови су објављивали и у другим удружењима. Можемо да се похвалимо да сваки члaн има ново дело а неки од њих и по неколико – рекла је председница Огранка у Врању и професорка српског језика и књижевности Ана Митић Стошић.

Промовисана је збирка песама ,,Моја звезда“ Душке Стојковић, а вече је имало и хумани карактер јер је организована продаја књига чланова СКОР-а за лечење малог Вукана Стојиљковића.

Душка Стојковић је медицинска сестра у Диспанзеру за жене у Врању, али поред тога гаји љубав према писаној речи. Њен првенац, збирка песама „Моја звезда“ угледао је светлост дана у њеним зрелим годинама, иако пише од своје младости. Ауторка се захвалила свима који су помогли да њене песме буду доступне широј публици. Збирка броји око 60 песама, различите тематике.

ТВ Врањска плус добила је захвалницу за изузетан дипринос у раду Севеза, те је председница Огранка у Врању Ана Митић Стошић овом приликом уручила захвалницу представници наше медијске куће. Захвалнице су уручене заслужним појединцима и граду Врању.

Фото и видео запис: Врањска плус

ВИДЕО