Конкурс „Завет у златној барциˮ

Објављено: 
31.01.2023

Савез књижевника у отаџбини и расејању Нови Сад

расписује

 

Конкурс за учешће у зборнику „Завет у златној барциˮ у оквиру 17. Међународне уметничке колоније „Панонски бисери”. Тема је слободна.

Зборник ће бити уприличен поводом 180 година од рођења књижевника Косте Трифковића (1843 - 1875) и 80 година од смрти Јована Дучића (1874 - 1943).

 Услови конкурса

• Послати необјављене радове за једну од категорија:  песма (до две песме не дуже од 24 стиха) или  афоризам (до 20 афоризама највише две странице A5 формата) или кратка прича (највише три странице A5 формата).

За ауторе који учествују у конкуренцији за награду:

• Радове потписати шифром и послати електронски у документу Word, фонт Times New Roman 12, ћирилица на мејл    zbornik.konkurs@gmail.com

Разрешење шифре (навести шифру, име и презиме, адресу, број телефона, мејл) послати у посебном Word документу са насловом РАЗРЕШЕЊЕ ШИФРЕ /име шифре/ на мејл  nsskor@gmail.com

За ауторе који не учествују у конкуреницји за награду:

Радове потписати именом и презименом и послати електронски у документу Word, фонт Times New Roman 12, ћирилица на мејл   nsskor@gmail.com

• Жири ће одабрати најуспешније радове (једно прво, два друга и три трећа места), чијим ће ауторима бити додељене златна, сребрна и бронзана плакета, као и ауторе који ће бити заступљени у зборнику.

Рок за пријем радова је 15. март 2023.

 

Посебни услови

• Сви аутори заступљени у зборнику плаћају котизацију од 1000 динара (чланови СКОР-а са активним статусом плаћају 700 динара), добијају један примерак зборника и захвалницу за учешће.

Преузимање награда, Зборника и захвалнице је искључиво на подручју Републике Србије.

 

• Котизација се плаћа одмах уз слање радова и доставља доказ о уплати. Уколико се деси да нечији радови не буду прихваћени, уплаћени износ ће бити уредно враћен.

 

• Уплату извршити на рачун Савеза: Комерцијална банка 205-353984-92 са назнаком ДОНАЦИЈА ЗА ЗБОРНИК.

 

• Учешћем на конкурсу аутор се одриче накнаде за ауторска права, уколико радови буду објављени у Зборнику.

 

• Сваки аутор чији радови буду објављени у Зборнику, стиче право учешћа на колонији „Панонски бисери“. Термин одржавања колоније и програм биће накнадно утврђени и објављени.

 

За више информација контактирати председништво СКОР-а телефон: 0605557313, 0637538367, e-mail: nsskor@gmail.com, или поруком у инбох на ФБ страници Савеза.