Конкурс "Молитва Орфеја из подземља"

Објављено: 
15.01.2024

Савез књижевника у отаџбини и расејању расписује

 

Конкурс за учешће у зборнику „Молитва Орфеја из подземљаˮ у оквиру 18. Међународне уметничке колоније „Панонски бисери”. Тема је слободна а радови ће бити разврстани у циклусе који ће ности наслове песама два песника.

Зборник ће бити уприличен поводом 200 година од рођења Бранка Радичевића (1824-2024) и 90 година од рођења Бранка Миљковића (1934-2024).

 Услови конкурса

• Послати необјављене радове за једну од категорија:  песма (до две песме не дуже од 24 стиха) или  афоризам (до 20 афоризама највише две странице A5 формата) или кратка прича (највише три странице A5 формата).

• Радове потписати шифром и послати електронски у документу Word, фонт Times New Roman 12, ћирилица на мејл    zbornik.konkurs@gmail.com

Разрешење шифре (навести шифру, име и презиме, адресу, број телефона, мејл) послати у посебном Word документу са насловом РАЗРЕШЕЊЕ ШИФРЕ /име шифре/ на мејл  nsskor@gmail.com

  •  Жири ће одабрати најуспешније радове (једно прво, два друга и три трећа места), чијим ће ауторима бити додељене златна, сребрна и бронзана плакета.
  • Напомена: Уколико аутор не жели да учествује у такмичарском делу зборника треба то да нагласи и биће заступљен у нетакмичарском делу зборника! У том случају не мора да шаље рад под шифром!

Рок за пријем радова је 10. март 2024.

 

Посебни услови

• Сви аутори заступљени у зборнику плаћају котизацију од 1000 динара (чланови СКОР-а са активним статусом плаћају 700 динара), добијају један примерак зборника и захвалницу за учешће.

Преузимање награда, Зборника и захвалнице је искључиво на подручју Републике Србије.

 • Котизација се плаћа одмах уз слање радова и доставља доказ о уплати. Уколико се деси да нечији радови не буду прихваћени, уплаћени износ ће бити уредно враћен.

• Уплату извршити на рачун Савеза: Комерцијална банка 205-353984-92 са назнаком ДОНАЦИЈА ЗА ЗБОРНИК.

• Учешћем на конкурсу аутор се одриче накнаде за ауторска права, уколико радови буду објављени у Зборнику.

• Сваки аутор чији радови буду објављени у Зборнику, стиче право учешћа на колонији „Панонски бисери“ и бројним промоцијама које следе у више градова Србије. Термин одржавања колоније и програм (који ће бити оригиналан и авангардан) биће накнадно утврђени и објављени (оријентационо, мај-јун).

 

За више информација контактирати председништво СКОР-а телефон: 0605557313, 0637538367, e-mail: nsskor@gmail.com, или поруком у инбох на ФБ страници Савеза.