Достиников дукат – огранак Ниш

Објављено: 
11.03.2024

Дана 09.02. 2024. год. одржано је оцењивање радова на литерарном конкурсу који је по трећи пут расписало добротворно друштво „Достиников дукат“ из Ниша. На конкурс су учествовала деца са Косова и Метохије.

На позив управног одбора овог удружења за председавајућег жирија у оцењивању дечјих радова, и ове 2024. године, изабран је Савез књижевника у отаџбини и расејању – огранак Ниш. У име Савеза књижевника у отаџбини и расејању – огранак Ниш за водећег члана жирија изабрана је чланица Живкица Мила Поповић. Она је  добротворном друштву „Достиников дукат“ поклонила уметничку слику чији је аутор, а која је додељена као награда једном од учесника конкурса. У оцењивању радова учествовало је и десет професора и наставника из различитих школа у Нишу. Удружење „Достиников дукат“ из Ниша доделило је захвалнице огранку СКОР-а – Ниш , Живкици Мили Поповић и председници огранка Марији Јотић за учешће на конкурсу и афирмацију дечјег стваралаштва и креативног писања.

Нишки огранак СКОР-а је и ове године поклонио 11  књига као поклон деци - учесницима конкурса.

Овим путем се СКОР Нови Сад  и огранак Ниш још једном захваљују наставницима Миљану Стојановићу и Милану Миљковићу на указаном поверењу.