Дан пријатељства – огранак Ниш

Објављено: 
19.06.2023

9. и 11.јуна 2023. нишки огранак СКОР-а имао је званичне сусрете с члановима удружења „Народна уметности и ручни радови“ из Санкт Петербурга,  Русија. Сусрет, дружење и књижевно вече у част драгих гостију одржано је поред Градске управе града Ниша и испред хотела Амбасадор у самом центру града.

 

Сваке године град Ниш је већ традиционално домаћин овом удружењу из нама братске Русије. Ове године, указано је поверење нашем огранку „СКОР“-а из Ниша, да драгим гостима и гошћама пожели добродошлицу, укаже гостопримство и пожели угодан боравак. У част Дана пријатељства, а који се обележава сваке године 9. јуна, чланови нишког огранка СКОР-а одржали су незаборавно књижевно вече у самом центру града. Казивали смо своје стихове поред штандова на којима су биле изложене рукотворине створене од вредних руку руских мајстора из домаћих радиности. На велико задовољство пролазника и шире јавности у самом центру града, одзваљале су поруке мира, пријатељства, подршке и љубави које смо сви ми упутили братском народу Русије.

 

Захваљујемо се драгим гошћама и гостима из Санкт Петербурга: Татјани Николајевној, Ани Матроповој, Анастасији Сартоновој, Аљоши, Сергеју и осталим гостима на дивном дружењу. Наставићемо наше традиционално дружење као и до сада и идуће 2024. године.

 

У програму су учествовали следећи чланови нишког огранка СКОР-а:

Марија Јотић, Светлана Илић, Тања Трашевић, Милорад Цветковић, Драгана Деспотвић, Љиљана Митровић, Милосав Петровић, Весна Пешић, Никола Вучковић, Слободан Бојковић.

 

Захваљујемо се Ивану Јеленковићу из Ниша, који је био задужен да нам пружи сву техничку и другу подршку за одржавање овог сусрета.

 

Марија Јотић

Председница нишког огранка СКОР-а